Скільки коштує найстаріша листівка у світі?

А чи знаєте ви, скільки коштує найстаріша листівка у світі? Скільки б вам було не шкода віддати за невеличку карточку?

У 2002 році латвійський колекціонер Євген Гомберг заплатив за неї 31758,75 британських фунтів стерлінгів на телефонному аукціоні у Лондоні! Якщо точніше, то ставка містера Гомберга склала £27000, але через комісію та ПДВ сума дещо зросла.

А тепер трохи про саму листівку. Раніше вважалось, що поштова листівка була винайдена американцями, австралійцями чи німцями десь приблизно у 1860-х роках. Але у 2001 році була знайдена листівка такого собі лондонського письменника та драматурга Теодора Хука, який славився своїм почуттям гумору та гостротою розуму. Хук створив листівку власноруч та надіслав її сам собі у 1840 році.

Таким чином, листівка містера Хука з’явилася на світ на 20 років раніше, ніж усі інші відомі збережені листівки. За однією з версій він це зробив, щоб пожартувати над поштовою службою, адже на листівці зображена карикатура на поштових службовців, які зібралися навколо величезної чорнильниці та щось там собі пишуть.

Можливо, років через двісті наші картки теж будуть коштувати тисячі фунтів, але поки що купити листівку у нас можна значно дешевше ;).

Залиште коментар